Actorul Andrian Locovei de la Teatrul Regina Maria din Oradea a fost condamnat la 6 ani de detenţie în procesul în care este acuzat de viol, victima fiind şi ea actriţă. Hotărârea a fost pronunţată de Judecătoria Oradea. 

După o petrecere

Procesul a fost pornit pe numele actorului de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea ca urmare a unei anchete declanşate în vara anului 2022, la reclamaţia victimei, şi ea actriţă.

După cum a relatat la vremea respectivă BIHOREANUL, femeia a susţinut că Andrian Locovei a agresat-o în noaptea de 2 spre 3 iulie, în timp ce se aflau în locuinţa ei, după o petrecere. În urma reclamaţiei, actorul a şi fost reţinut, în data de 3 iulie, pentru 24 de ore, iar o zi mai târziu a fost plasat sub control judiciar, cu interdicţia de a se apropia de locuinţa victimei sale. 

Bărbatul şi-ar fi premeditat fapta, susțin procurorii. În noaptea incidentului, gazda s-a retras mai devreme, lăsându-şi invitaţii să petreacă în continuare. Locovei a aşteptat până când majoritatea petrecăreţilor au plecat, iar apoi a pretins în faţa celor rămaşi că merge să-şi ia rămas bun, însă a intrat în dormitorul femeii şi ar fi violat-o.

Din mărturiile din dosar reiese că amândoi erau băuți în acea noapte. 

Andrian Locovei susține că „actul sexual a fost consimţit”

Deşi Andrian Locovei a negat acuzaţiile, anchetatorii au susținut contrariul, iar Judecătoria Oradea le-a dat dreptate, în urma unui proces care s-a judecat în ședință secretă.

Instanţa a dispus ca actorul să fie condamnat la 6 ani de închisoare cu executare şi, totodată, l-a obligat să-i plătească victimei sale daune morale de 50.000 lei.

Hotărârea judecătorească a fost pronunţată luni şi nu este definitivă. De altfel, actorul a anunțat deja că o atacă, astfel că verdictul final îl va pronunţa Curtea de Apel Oradea. 

Contactat de BIHOREANUL, Andrian Locovei a declarat că „actul sexual a fost consimţit, totul a fost consimţit”, iar dosarul este „o porcărie, construit cu tertipuri, psihologi şi fără vreo dovadă că a fost un act sexual forţat".

„Acuzaţia este extrem de gravă şi voi face public tot dosarul, la final, ca să arăt toate măgăriile care s-au întâmplat. Sunt obligat să demonstrez opiniei publice, familiei, colegilor, că totul e o minciună. Nu am de ce să mă ascund”, a spus Locovei. 

Fost director artistic 

În vârstă de 45 ani, Andrian Locovei este absolvent al Universităţii de Artă Teatrală Târgu Mureş şi actor în cadrul Trupei Iosif Vulcan din Teatrul Regina Maria, unde, de-a lungul carierei, a jucat în zeci de piese, iar în perioada 2018 - 2020 a deţinut şi funcţia de director artistic al instituției.

Locovei a fost unul dintre actorii teatrului orădean care au jucat în pelicula „Morgen”, regizată de Marian Crișan, care a câştigat numeroase premii internaţionale. Actorul are roluri în producții ale Teatrului Regina Maria, cum ar fi „Revizorul”, „Tartuffe” și „Opera de trei parale”.

În urmă cu mai mulți ani, actorul s-a implicat și în politică, susținând activ campania de unire a comunei Sânmartin cu Oradea. Andrian Locovei este căsătorit.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!