Curtea de Apel Oradea a decis, joi, să menţină sentinţa prin care, în această vară, Tribunalul Bihor a suspendat o Hotărâre a Consiliului Judeţean prin care o parte din aleşii bihorenilor au votat în luna aprilie o nouă organigramă a Teatrului de Stat.

În urma votului dat atunci de consilierii judeţeni ai PNL şi UDMR, precum şi de alţi doi consilieri din PDL (Marcel Tarţa) şi PSD (Ovidiu Copil), actriţa Elvira Rîmbu a rămas fără funcţia de director artistic al instituţiei. Totodată, prin acelaşi vot, la Teatrul de Stat au fost înfiinţate două posturi de director de trupă, din care cel al trupei Iosif Vulcan a fost atribuit actorului Daniel Vulcu, consilier local PNL de Oradea, iar cel al trupei Szigligeti Ede lui Dimeny Levente.

Suspendarea Hotărârii de Consiliu Judeţean trebuie pusă în aplicare tot de către aleşii bihorenilor, care trebuie convocaţi pentru a modifica din nou, în sensul dispus de instanţă, organigrama votată în aprilie. Prin noua organigramă, consilierii judeţeni trebuie să reinstituie funcţia de director artistic al Teatrului şi să desfiinţeze atât funcţia de director al trupei Iosif Vulcan, cât şi cea de director al trupei Szigligeti Ede.

Suspendarea aplicării HCJ va fi valabilă până la judecarea pe fond a procesului declanşat de actriţa Elvira Rîmbu, conform Codului Muncii, însă dosarul nu are şanse să fie dezbătut pe fond decât anul viitor.