Nicio primărie din judeţul Bihor nu a început operaţiunea de actualizare a listelor electorale permanente, care - potrivit Guvernului - ar fi menită să demonstreze că numărul alegătorilor este mai mic decât totalul de 18 milioane de persoane, cum arată listele existente la Autoritatea Electorală Permanentă şi la Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Deşi actualizarea listelor permanente a fost considerată de Guvern un atu pentru validarea referendumului din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu, operaţiunea nu poată să înceapă nicăieri tocmai din cauza Guvernului.

"Nicăieri în judeţul Bihor nu a început actualizarea listelor electorale, pentru că deocamdată nu avem nicio bază legală. Concret, este necesară o Hotărâre de Guvern care să indice procedurile ce trebuie urmate pentru actualizarea listelor", a declarat luni pentru BIHOREANUL subprefectul Cristian Bitea.

Reprezentantul Guvernului a precizat că eventuala actualizare a listelor poate fi demarată abia după adoptarea şi publicarea unei HG, dar în lipsa acestui act normativ nu se poate estima nici măcar termenul de finalizare a acestei operaţiuni.