30 de lucrări, o vârstă venerabilă şi o răbdare de fier. Orădeaca Hortensia Belicciu şi-a inaugurat vineri, cu ocazia împlinirii vârstei de 89 de ani, expoziţia "Acul de aur" în cadrul căreia sunt expuse în Turnul Primăriei 30 de goblenuri reprezentând în cea mai mare parte reproduceri după lucrări ale pictorului Nicolae Grigorescu.

La aranjarea exponatelor Hortenzia Belicciu a fost ajutată de fiica sa şi cei doi nepoţi. Lucrările vor rămâne expuse în Turnul Primăriei până pe data de 10 mai.

"Acul de aur" este prima expoziţie organizată în cadrul programului "Arta în obiective turistice" lansat de Primăria Oradea în colaborare cu Fundaţia pentru Protejarea Monumentelor Istorice din Bihor.

"Ţinând cont de succesul pe care l-am avut cu expoziţia dedicată împlinirii a 100 de ani de la izbucnirea primului război mondial şi a 70 de ani de la eliberarea Oradiei, expoziţie intitulată "Arta în tranşeele primului război mondial", care a putut fi admirată de sute de elevi în cadrul programului "Şcoala altfel", ne-am gândit că organizarea şi a altor expoziţii în cadrul unui proiect inedit "Arta în obiective turistice" este mai mult decât binevenită. Deja avem oferte pentru încă  două expoziţii. Cu acestă ocazie lansăm o invitaţie către toţi artiştii să vină să susţină acest proiect prin organizarea unor expoziţii tematice în Turnul Primăriei", a declarat Angela Lupşea, directorul executiv al Fundaţiei pentru Protejarea Monumentelor Istorice Bihor.

Orădenii care doresc să vadă expoziţia pot vizita turnul Primăriei inclusiv sâmbătă şi duminică între orele 12.30 şi 19.