Retailerul Mega Image se pregăteşte să intre în Oradea printr-un supermarket care urmează să fie construit pe amplasamentul fostei pieţe Ioşia demolată în luna iulie.

Firma DVI Group Real Estate SRL, concesionarul amplasamentului pentru o perioadă de 25 de ani, a obţinut săptămâna trecută avizul Comisiei Municipale de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, etapă premergătoare obţinerii autorizaţiei de construire.

Dezvoltatorul imobiliar a concesionat amplasamentul la un preţ 129.000 lei pe an şi are dreptul să opteze pentru cumpărarea terenului după finalizarea construcţiei.

"Concesionarul are la dispoziţie un an de zile pentru a obţine autorizaţia de construire. În caz contrat aceasta riscă penalităţi de 1.000 lei pe zi de întârziere până la concurenţa unei perioade de şase luni, ceea ce înseamnă peste 180.000 lei", a declarat pentru BIHOREANUL, directorul Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, Lucian Popa.

Odată obţinută autorizaţia de construire, DVI Group Real Estate SRL are la dispoziţie un an pentru finalizarea construcţiei, ceea ce înseamnă că noul supermarket ar putea fi inaugurat în vara anului 2021.

Fondat în 1995, Mega Image este cel mai mare lanţ de supermarket-uri din România, cu 674 de magazine deschise până la sfârşitul anului trecut.

Lanţul de magazine este deţinut în prezent de grupul Ahold Delhaize, format în 2015 prin fuziunea retailerilor Ahold (Olanda) şi Delhaize (Belgia), și a încheiat anul 2018 cu vânzări nete de 6,02 miliarde euro în Europa.