La Curtea de Apel Oradea s-a judecat sâmbătă procesul pentru confirmarea mandatului de arestare emis, în lipsă, pe numele avocatului Cosmin Moraru la cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel care îl cerceteză, alături de soţia sa, profesoara Krisztina Pazurik, pentru omor.

Moraru a apărut în cătuşe, bărbos şi cu plete la instanţă puţin înainte de ora 9, unde îl aşteptau părinţii lui, rudele soţiei sale şi avocatul său, Răzvan Doseanu.

Întrebat, înainte să intre în sală, de ziarişti cum o să pledeze, vinovat sau nevinovat, Moraru a avut o singură declaraţie: "Cristos a înviat".

Procesul a început, la fel ca vineri, când a fost audiată şi soţia sa, cu o pauză solicitată de avocaţi, pentru a studia dosarul de acuzare. Şi avocatul a cerut să fie judecat cu uşile închise, fără public.

Şedinţa de judecată a durat destul de puţin, pentru că, la fel cum a făcut şi Krisztina Pazurik, Cosmin Moraru a refuzat să facă vreo declaraţie, iar soluţia a rămas în pronunţare.

UPDATE:

Până la urmă, judecătoarea Laura Soane a decis ca avocatul să rămână în arest pentru cel puţin încă 10 zile, situaţie în care se află şi soţia sa. În cazul lui Moraru, s-a considerat că executarea pedepsei a început în data de 17 mai 2013, când a fost adus în ţară, durata arestării preventive expirând pe 26 mai.

Citiţi pe această temă şi articolul: "Acuzată că şi-a ucis mama, Krisztina Pazurik a cerut să fie judecată cu uşile închise! (FOTO)"