Un bărbat în vârstă de 40 ani din colonia de romi din Ortiteag a fost încarcerat, luni, după ce a fost condamnat definitiv la 1 an şi 3 luni de închisoare cu executare pentru ultraj, respectiv ultraj la bunele moravuri. Prins la furat de lemne, Călin Ciurar i-a atacat pe poliţiştii sosiţi să-l ducă la audieri cu sapa, apoi cu o furcă, iar în final s-a dezbrăcat şi le-a arătat "organul”.

Incidentul s-a produs în după-amiaza zilei de 31 iulie 2019, când un echipaj de trei subofiţeri din cadrul Poliţiei Aleşd au oprit în colonia de romi din Ortiteag. Îl căutau pe Călin Ciurar, suspect în mai multe cazuri care priveau tăieri şi furt de arbori, pe care trebuiau să-l ducă la sediul Poliţiei, la audieri.

Bărbatul era acasă, însă era băut şi pus pe harţă, iar când a auzit că trebuie să-i însoţească pe poliţişti a devenit violent. A început să înjure, a spart cu pumnul un geam de la casă, apoi a luat o sapă, pe care a început s-o fluture, încercând să-i lovească pe agenţi, până când unul dintre ei a scos un spray lacrimogen şi a pulverizat spre atacator.

Individul nu s-a oprit, însă, aici. S-a trântit la pământ şi a început să urle, iar apoi a luat-o la fugă, întorcându-se cu o furcă găsită lângă un gard din vecini, cu care a vrut din nou să atace. S-a oprit abia în momentul în care unul dintre poliţişti a scos arma şi l-a somat s-o arunce. Furios, bărbatul s-a lepădat de furcă, însă a continuat cu scandalul, înjurăturile şi ameninţările, iar în final şi-a dat pantalonii jos, arătându-şi "organul" poliţiştilor şi oamenilor adunaţi în jurul lui. 

Până la urmă, scandalagiul a fost "calmat" de poliţişti cu ajutorul unui echipaj al Jandarmeriei Bihor și a fost dus la sediul Poliţiei Aleşd, unde a fost audiat. Doar că, pe lângă dosarul privind furtul de lemne, Ciurar s-a ales cu încă un dosar penal de pe urma reacțiilor sale violente, pentru ultraj, respectiv ultraj contra bunelor moravuri, acuzaţii pentru care a şi fost trimis în judecată în octombrie 2019 şi  condamnat, pe 16 martie în acest an, la 1 an şi 3 luni de închisoare în regim de detenţie.

Sentinţa a fost pronunţată la Judecătoria Aleşd, iar Ciurar ar fi putut să o atace, însă nu a făcut-o, motiv pentru care a rămas definitivă. Luni, bărbatul a fost ridicat de poliţiştii din Borod şi depus la Penitenciarul Oradea, unde îşi va ispăşi pedeapsa.