Administratoarea Asociaţiei de proprietari Nicolae Bălcescu, Coţe Floricica, a fost internată, miercuri seara, la Spitalul de Neuropsihiatrie Oradea, după ce a încercat să se sinucidă, înghiţind mai multe medicamente.

Femeia a încercat să-şi pună capăt zilelor după ce, în timpul unei şedinţe, proprietarii de apartamente au acuzat-o că a delapidat încasările şi a ţinut sub tăcere faptul că Electrocentrale Oradea a oprit în urmă cu două săptămâni furnizarea apei calde din cauza datoriilor de aproape 200.000 lei pe care asociaţia o are faţă de societate, spunându-le că se fac unele reparaţii la o magistrală.

Un echipaj mixt format din reprezentanţi ai Compartimentului Control Asociaţii din cadrul Primăriei Oradea şi poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor a verificat, miercuri seara şi joi, evidenţa contabilă a asociaţiei, descoperind că administratoarea şi-a însuşit, timp îndelungat, o parte din încasări.

"S-au făcut unele verificări şi s-au ridicat actele contabile ale Asociaţiei de Proprietari. Deocamdată nu s-a stabilit un prejudiciu, însă există probe că administratoarea, care era şi casier, şi contabil, nu a depus în casierie, în mai multe rânduri, sumele provenite din încasări", a declarat BIHOREANULUI unul din membrii echipei de control, funcţionar în cadrul Compartimentului Control Asociaţii din cadrul Primăriei Oradea.

Potrivit sursei citate, vineri, după finalizarea actului de control, administratoarei i se va întocmi dosar penal. "Vom sesiza Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea", a mai spus funcţionarul.