Ministerul Justiţiei a anunţat, vineri, printr-un comunicat, că Oficiul Federal de Justiţie al Confederaţiei Elveţiene a aprobat cererile de extrădare formulate de minister pe numele avocatului orădean Cosmin Moraru şi a soţiei sale, Krisztina Pazurik, profesoară la Colegiul Tehnic "Mihai Viteazul", acuzaţi că au ucis-o pe mama tinerei în dimineaţa de 3 decembrie.

Potrivit comunicatului, extrădarea a fost acordată pentru finalizarea urmăririi penale în dosarul instrumentat de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, în care cei doi sunt cercetaţi sub acuzaţia de omor calificat. "Aducerea în ţară a persoanelor extrădate urmează a se efectua de către Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române", se specifică în informare.

Răzvan Doseanu, avocatul care îl reprezintă pe Cosmin Moraru, a declarat, vineri, BIHOREANULUI că cei doi soţi vor fi aduşi în ţară în cel mult două săptămâni. "Procedurile pot să dureze între 10 şi 15 zile", a precizat Doseanu.

Paraschiva Vilhan, 53 ani, a fost ucisă pe 3 decembrie, în apartamentul celor doi tineri. Pe 4 decembrie, cei doi soţi au fugit din ţară şi au fost daţi dispăruţi, fiind localizaţi şi reţinuţi în Elveţia o zi mai târziu, când magistraţii Curţii de Apel Oradea au şi emis mandat de arestare în lipsă pe numele lor, iar procurorii au demarat procedurile de extrădare.

Cadavrul victimei a fost găsit abia pe 26 decembrie, pe acostamentul unui drum, la marginea unui teren agricol din satul Nădar. Câţiva trecători au văzut o haită de câini care sfâşiau ceva, iar când s-au apropiat au văzut că e vorba de un cadavru uman şi au sunat la 112. Corpul era înfăşurat într-o folie, iar pe cap era tras un sac de nailon. Piciorul drept şi o parte din bazin au fost devorate, la fel şi mâna dreaptă, până la umăr, iar o parte din piciorul stâng şi mâna stângă până la încheietură au fost şi ele mâncate de animale.

Citiţi povestea cumplitei crime în articolele:

Crimă în înalta societate: Avocatul Cosmin Moraru şi soţia sa urmează să fie extrădaţi

Generalul lui Hitler: Acuzat de crimă, avocatul Cosmin Moraru face pe nebunul în Elveţia