Lucrările de construire a acvaparcului Nymphaea se apropie de sfârşit. "Complexul Wellness Termal Nymphaea Oradea este în acest moment finalizat în proporţie de 98%, lucrările urmând să se încheie la 31 martie", se menţionează într-un comunicat transmis vineri de biroul de presă al municipalităţii.

Odată finalizat, parcul acvatic va fi predat către Administraţia Domeniului Public pentru efectuarea de probe şi pregătiri. Cel mai probabil acvaparcul va fi inaugurat în cursul lunii mai.

În prezent, constructorul amenajează parcarea complexului, finalizează lucrările la bazinul de sărituri şi unităţile de alimentaţie publice, realizează ultimele finisaje şi face lucrări de amenajare peisagistică. În paralel au fost deja demarate lucrările de curăţenie generală, atât în interiorul cât şi în exteriorul complexului.

Parcul acvatic orădean a fost gântit să ofere turiştilor toate facilităţile de recreere şi agrement. Acesta va avea, printre altele, de la cabinet stomatologic, sală de tratamente naturiste, salon de coafură şi salon de întreţinere corporală la cameră de jacuzzi, salon de masaj thailandez, cabină cu infraroşii, cabină cu gheaţă,baie turcească şi mai multe tipuri de saună.

Început în luna februarie 2015, proiectul prevede în total 12 bazine interioare, 6 bazine exterioare şi 10 aquatobogane. Totodată, complexul este dotat cu o parcare cu 314 locuri pentru autoturisme şi autocare, parcare ce va fi extinsă ulterior.

Prin comparaţie cu fostul ştrand municipal, care avea o capacitate de 500 de locuri, noul complex Wellness Thermal Nymphaea va avea 1.000 de locuri.

Obiectiv de investiţie finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, complexul Nymphaea este construit de sucursala clujeană a firmei KESZ Epito es Szerelo Zrs Szeged pentru suma de 88,3 milioane lei.