Patru persoane s-au ales cu dosare penale, miercuri, sub acuzaţia de furt, între suspecţi fiind şi două adolescente de 13 respectiv 14 ani din Lugaşu de Jos, acuzate că au sustras un telefon mobil dintr-o maşină lăsată neasigurată.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, furtul din Lugaşu de Jos a fost reclamat miercuri, la prânz, de proprietarul maşinii, un tânăr de 23 de ani, din comuna bihoreană Sânnicolau Român, hoaţele fiind prins în câteva ore, iar telefonul returnat proprietarului.

Tot miercuri a fost reclamat un furt comis din sediul unei firme orădene. „La ora 09.04, aflându-se în incinta unei societăți comerciale din Oradea, suspecta, o femeie de 31 ani din Oradea, a pătruns fără drept într-un birou, de unde ar fi sustras un portmoneu cu acte, carduri bancare și bani dintr-o geantă lăsată nesupravegheată, provocând un prejudiciu total de 450 de lei”, se spune în comunicat.

Hoaţa a fost prinsă în aceeaşi zi de polițiștii Biroului de Combatere a infracțiunilor contra Persoanei Oradea, care au deschis pe numele ei un dosar penal şi au reţinut-o pentru 24 de ore, prejudiciul nefiind, însă, recuperat.

Poliţiştii au reţinut şi un tânăr de 26 ani bănuit că a luat, în noapte de 24 spre 25 ianuarie, dintr-un autoturism lăsat neasigurat pe o stradă din Oradea, bețe de pescuit, o drujbă și două polizoare, cauzând un prejudiciu de 6.000 lei. Nici în acest caz, paguba nu a fost recuperată.