Lucian Silaghi, şeful Direcţiei pentru Cultură Bihor, nu mai este membru PDL. "Domnul director Silaghi este membru UNPR încă din 2014. Nu mai ştiu exact data când s-a înscris", a declarat Gheorghe Pintea, preşedintele UNPR Bihor, joi, în cadrul unei conferinţe de presă. Pintea a confirmat că acesta şi fost motivul pentru care Silaghi a fost păstrat în funcţie. Liderul UNPR Bihor a negat însă că partidul i-ar fi cerut directorului să decidă într-un fel sau altul cu privire la mutarea statuii lui Mihai Viteazul în parcul cu acelaşi nume din cartierul Rogerius, temă de dispută între Primărie care vrea acest amplasament şi Direcţia de Cultură care îl consideră nepotrivit. "N-am discutat nimic cu domnul Silaghi despre mutarea statuii lui Mihai Viteazul", a declarat Pintea.

Şeful Direcţiei pentru Cultură, Lucian Silaghi, a confirmat pentru BIHOREANUL că şi-a schimbat orientarea politică dar a refuzat să facă alte comentarii. "În urmă cu aproape un an am semnat o adeziune la UNPR", e tot ce a transmis directorul, printr-un SMS.

Fost membru PDL, Lucian Silaghi a fost între anii 1998 – 2000 cel mai tânăr prefect de Bihor, după care a ocupat în perioada 2002 – 2011 funcţia de director al Teatrului Regina Maria, pe atunci Teatrul de Stat Oradea. Începând din 2011, fostul PDL-ist este managerul Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Bihor.

Găsit vinovat în timpul comunismului de solidarizare cu muncitorii participanţi la revolta anticomunistă din noiembrie 1987 din Braşov, Silaghi a fost exmatriculat din facultate şi arestat. Din anul 1993 acesta este membru al Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici Bihor pe care, începând din 2011, o şi conduce.