Prin ceea ce numeşte „ultimul comunicat”, Coaliţia pentru Familie Bihor s-a pronunţat, marţi, asupra rezultatului referendumului desfăşurat pe 6 şi 7 octombrie în vederea revizuirii Constituţiei pentru a defini căsătoria ca uniunea între un bărbat şi o femeie, textul fiind atât o analiză subiectivă şi chiar falsificatoare a cauzelor şi urmărilor, cât şi un mesaj de adio către susţinătorii proprii.
În preambulul acestuia, CpF Bihor spune că după invalidarea referendumului „opțiunea celor care au votat nu poate fi contestată și trebuie respectată” şi că „opţiunea românilor e clară”. „Fiecăruia dintre cei care au participat, vă mulţumim!”, transmit reprezentanţii CpF.
„O avalanşă de confruntări”
CpF face analiză post-referendum amintind că „după trei ani de aşteptare” iniţiatorii au dorit ca prin consultarea populară Constituţia să preia definiţia căsătoriei din Codul Civil în sensul ca articolul 48 al legii supreme să înlocuiască cuvântul „soţi” cu expresia „un bărbat şi o femeie”, numai din dorinţa de a proteja prin Constituţie o definiţie a familiei „faţă cu diversele tendințe de redefinire a familiei ca unire între persoane de același sex, mai multe persoane (poligamie), persoane și animale, persoane și obiecte etc., așa cum deja se întâmplă în mai multe țări ale lumii”.
Cum se poate observa, CpF sugerează chiar şi în acest comunicat că ar exista ţări în care ar fi permisă căsătoria cu animale şi obiecte, ceea ce este un fals grosolan.
CpF recunoaşte că iniţiativa sa „a stârnit o avalanșă de confruntări”, afirmând că acestea au utilizat nu doar „argumente pertinente”, ci şi „cele mai josnice forme de boicot, manipulări, atacuri la adresa inițiatorilor și susținătorilor”.
„Cine a câştigat şi cine a pierdut?”
CpF afirmă că după eşuarea referendumului "sunt mai mulţi câştigători şi mai mulţi perdanţi”, în funcţie de perspective.
Astfel, din perspectiva moral-spirituală „pe termen scurt au câştigat minciuna şi manipularea care au alimentat boicotul”, referendumul fiind prezentat ca antieuropean, costisitor şi identificat cu Liviu Dragnea. Ca urmare, „au pierdut adevărul şi discernământul moral”, deoarece „a fost sacrificat pe altarul minciunii” adevărul că familia „a fost întemeiată de Dumnezeu în baza unirii dintre un bărbat şi o femeie”.
Printr-o întrebare retorică, CpF susţine că persoanele care au boicotat referendumul nu au fost interesate cu adevărat de problemele sociale pe care le-au invocat că sunt mai importante decât redefinirea căsătoriei. „Oare nu au înțeles cetățenii României că spitalele, școlile și autostrăzile nu au fost și nu sunt priorități pentru cei care au boicotat Referendumul? Manipularea a făcut ca ura pentru un politician sau altul să afecteze discernământul cetățenilor cu privire la viitorul copiilor și nepoților noștri într-o lume care îmbrățișează anormalul, așa cum este acesta promovat de ideologia progresistă”, susţin cei de la CpF.
„Anti-democraţie”
De asemenea, CpF afirmă că „din perspectiva exerciţiului democratic”, democraţia a pierdut, deoarece „neparticiparea la vot nu este o modalitate de manifestare a democrației participative”, ci dimpotrivă, „o formă de eliminare a cetățenilor din viața publică și o privare de responsabilitățile publice”.
„Încurajarea cetățenilor de a boicota referendumul prin neparticipare înseamnă uciderea, pe termen lung, a simțului responsabilității civice. Cei care afirmă că prin neparticipare la referendum a câștigat poporul român afirmă de fapt că manipularea este democrație”, spune CpF Bihor.
"Progresiştii” fascisto-comunişti
Din punct de vedere politic, CpF este de părere că au câştigat partidele şi ONG-urile „progresiste”, care au „înşelat” cetăţenii să li se asocieze prin neparticiparea la vot, pentru a crea impresia falsă că „sunt mult mai mulţi împotriva familiei naturale decât cei care o afirmă, o susţin şi o apără”.
CpF nu este îngăduitoare nici faţă de partidele „care au avut membri şi simpatizanţi” în tabăra sa, învinuindu-le că „au dezertat”, fiind „seduse” de progresişti, urmând ca acestea să „deconteze” la alegeri, pentru că cei care acum au boicotat referendumul se vor prezenta „într-o atmosferă triumfalistă” şi, nici mai mult, nici mai puţin, „vor promova legi pentru dezintegrarea ţării”.
Judecata istorică, dar şi „divină”
În fine, CpF susţine că din perspectivă istorică „au câştigat cei 4 milioane de români (n.r. – la referendum s-au prezentat 3,7 milioane, din care 3.5 milioane au votat DA) care au avut discernământul moral şi au ales adevărul”, despre aceştia urmând să rămână ca o „mărturie istorică” faptul că „au afirmat cu demnitate familia naturală şi normală în faţa celor mai umilitoare atacuri”.
În schimb, pretinde CpF, „au pierdut în faţa judecăţii istoriei şi a judecăţii divine toţi cei care au ales minciuna, nepăsarea şi anormalul”, asemuindu-le păcatul cu cele ale lui Cain, Iuda, Pilat din Pont, ale susţinătorilor nazismului şi comunismului.
„Șirul mare al perdanților care au ales minciuna, ura și necredința, începând cu Cain și trecând pe la Iuda și Pilat din Pont, continuând cu nazismul și comunismul până ajungem la progresismul și ideologia de gen din zilele noastre, toți aceștia au pierdut și vor pierde. Adevărul nu poate fi învins!”, îşi arată convingerea reprezentanţii CpF.
Adio
În final, CpF mulţumeşte „fiecărei persoane care a participat la referendum”, precum şi voluntarilor din campanie, şi spune că deşi referendumul a fost invalidat, el a adus şi o confirmare, şi anume că în Bihor există 137.455 persoane care „cred în libertate, democraţie şi suveranitate”, susţinând valorile familiei creştine, care „ne obligă pe fiecare să apărăm în continuare valorile românilor”.
„Prin acest comunicat ne luăm rămas bun și dorim ca Bunul Dumnezeu să binecuvânteze familiile din România care-l urmează pe Cristos cu credință!”, încheie Biroul de presă al Coaliţiei pentru Familie Bihor.