Tribunalul Bihor a respins, vineri seară, propunerea de arestare preventivă făcută de procurorii DNA Oradea pe numele Adrianei Sime, adjuncta şefului Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bihor reţinută joi, pentru luare de mită.

Instanţa a dispus, în schimb, ca Sime să fie trimisă în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Încheierea judecătorească nu e definitivă, atât procurorii DNA cât şi Sime având posibilitatea să o conteste în termen de 48 de ore de la comunicare, la Curtea de Apel Oradea. Dat fiind că ordonanţa de reţinere a expirat la ora 15, Sime a fost lăsată de magistraţi să plece acasă. 

După cum BIHOREANUL a mai scris, procurorii DNA Oradea au pus în mişcare acţiunea penală şi au dispus reţinerea pentru 24 de ore a Adrianei Sime, adjuncta şefului Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bihor pentru luare de mită în formă continuată după ce ar fi pretins de la un om de afaceri, denunţător în cauză, 14.500 euro din care a primit în două tranşe 6000 euro, pentru a-i "cosmetiza" rezultatele unei inspecţii fiscale.

În acelaşi dosar, procurorii o cercetează, în stare de libertate, şi pe complicea finanţistei, Florentina Rodica Puşcău.

Citiţi amănunte despre noul dosar de corupţie al procurorilor DNA Oradea în articolul: Adjuncta şefului Finanţelor Bihor, Adriana Sime, a fost reţinută de DNA Oradea pentru corupţie