Agenția de Dezvoltare Locală Oradea, care administrează parcurile industriale orădene, va prelua în administrare societățile similare ale Consiliului Județean Bihor.

În mod surprinzător, proiectul nu a stârnit niciun fel de discuții din partea reprezentanților PSD și UDMR, partide care au condus CJ Bihor în mandatul precedent și au înființat cu greu aceste parcuri industriale, fără a le și pune însă în funcțiune.

Astfel, Consiliul Local și-a mandatat joi reprezentanții în Adunarea Generală a Acționarilor de la ADLO să voteze transferul titlurilor de parc industrial pentru amplasamentele din Tileagd (109.100 metri pătrați) și Săcueni (50.700 metri pătrați) de la societatea Parcuri Industriale Bihor la ADLO.

Conform hotărârii, ADLO va prelua și amplasamentul din Tămășeu (68.600 metri pătrați) pentru care va trebui să obțină titlul de parc industrial.

Măsura a fost luată după ce Consiliul Județean Bihor a hotărât vinerea trecută transferul acestor parcuri industriale în subordinea societății orădene, pentru a beneficia de expertiza acesteia în atragerea de investitori.

„În urma deciziei comune a Consiliului Județean Bihor și Municipiului Oradea de a unifica parcurile industriale, ADLO va prelua în administrare parcurile industriale din Bihor”, a declarat primarul Florin Birta în cadrul unei conferințe de presă.

Birta a susținut că aceasta este cea mai bună soluție pentru lansarea celor trei parcuri industriale din județ. „Colegii noștri de la ADLO au dovedit că au experiență, profesionalism și sunt dedicați, acest lucru putând fi demonstrat cu cifre”, a spus primarul.

De la înființare până în prezent parcurile industriale orădene au atras investiții de 410 milioane euro, care au dus la apariția a 8.500 de locuri de muncă în cadrul a peste 104 companii rezidente.