Conducerea Administraţiei Imobiliare Oradea raportează o creştere a bugetului de la an la an. Veniturile proprii ale AIO, instituţia care gestionează clădirile, terenurile şi parcările municipalităţii au crescut de la 20,9 milioane lei în anul 2012, la 26,8 milioane lei în 2013, respectiv 33,1 milioane lei, anul trecut.

"În anul 2014 am reuşit să realizăm obiectivele propuse în proporţie de 98%. Încasările sunt mai mari decât în 2013, cu aproape 1,5 milioane euro. Nu este doar meritul nostru. A fost o muncă de echipă în care am colaborat cu colegii din Primărie şi cei de la Eurobusiness Parc", a declarat Cristian Beltechi, directorul AIO, miercuri în cadrul conferinţei de presă organizate pe tema raportului de activitate al instituţiei pentru anul 2014.

Potrivit reprezentanţilor AIO, veniturile proprii ale instituţiei au cunoscut o pantă ascendentă pe fondul creşterii încasărilor din vânzările de terenuri (47,31%), închirierea de cabinete medicale (189%) şi spaţii comerciale (19,97) precum şi din parcări (7,5%).

"Un impact deosebit asupra creşterii veniturilor din vânzarea de imobile l-a avut faptul că firma Emerson şi-a cumpărat terenul din parcul industrial. Pentru cele 25,4 hectare bugetul local a încasat două milioane de euro", a explicat Claudia Purde, directorul economic al AIO.

Potrivit acesteia, veniturile din chiriile pe spaţiile medicale şi cele comerciale au crescut considerabil ca urmare a încetării valabilităţii unor contracte de comodat şi încheierea unor contracte de închiriere, dar şi pentru că au intrat în circuit imobile care în anii precedenţi erau afectate de procese.

În schimb, în cazul parcărilor, veniturile au crescut de la 8,1 milioane lei la 8,8 milioane lei pe fondul majorării încasărilor din vânzările de tichete şi abonamente. "În anul 2014 conducătorii auto au demonstrat un grad mai bun de conformare. Orădenii preferă să plătească tichete sau abonamente decât să primească amenzi", a declarat directoarea.

Potrivit evidenţelor AIO, veniturile din parcări ar fi putut fi şi mai mari, însă în luna iulie activitatea de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar a fost suspendată, veniturile nerealizate în acest interval fiind estimate la 60.000 euro.

Vezi în galeria de documente raportul de activitate al AIO pe anul 2014!