Orădeanca, administratoarea, casieră şi contabilă a unei asociaţii de proprietari din Oradea, a ajuns în urmă cu un an în atenţia poliţiştilor Serviciului de Investigare a Fraudelor, fiind suspectată că şi-a însuşit plăţile făcute de proprietarii apartamentelor pentru cheltuielile comune.

"În urma anchetei realizate de poliţiştii SIF, s-a concluzionat că, în perioada 2005-2007, administratoarea şi-ar fi însuşit 67.000 de lei din banii asociaţiei. Totodată, în urma expertizei contabile s-a descoperit că asociaţia a făcut cheltuieli pentru care nu există documente justificative, iar salariile şi premiile conducerii au fost acordate fără aprobarea adunării generale a proprietarilor", a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Joi, poliţiştii Antifraudă au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea cu propunere de trimitere în judecată a administratoarei. Potrivit sursei citate, întregul prejudiciu creat asociaţiei, în sumă de 67.736,17 lei a fost recuperată de poliţişti pe parcursul cercetărilor.