Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a anunţat marţi că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat cercetările faţă de o orădeancă acuzată de delapidare şi de falsificarea documentelor contabile.

Viorica Ambro, 42 de ani, este acuzată că, în perioada 2000-2009, în calitate de administrator, contabil şi casier la Asociaţia de proprietari Forajului 349 Oradea, şi-a însuşit în mod repetat şi a folosit în interes personal bani proveniţi din încasările de la proprietari cu titlu de cheltuieli comune, cheltuieli de reparaţii şi fond de rulment.

"Femeia este suspectată că ar fi falsificat documente contabile ale asociaţiei de proprietari, prin înscrierea unor date nereale fie în registrul de casă, fie în chitanţele eliberate locatarilor şi că ar fi eliberat 25 de chitanţe care au fost anulate în registrul chitanţier după ce au fost înregistrate în registrul jurnal. Prin aceste operaţiuni s-a urmărit denaturarea situaţiei contabile a asociaţiei de proprietari, în scopul însuşirii unor sume de bani", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Potrivit sursei citate, prejudiciul total provocat astfel de Ambro asociaţiei de proprietari este de 102.272,15 lei.

"Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a suspectei", a mai spus inspectorul principal Alina Dinu.