Un bihorean de 31 ani, administratorul unei firme din comuna Gepiu, a fost reţinut, joi, de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor (SICE) pentru evaziune fiscală pentru o perioadă de 24 de ore.

Măsura a fost dispusă într-un dosar în care bărbatul este acuzat că, în cursul anului 2013, ar fi înregistrat în contabilitate şi în alte documente ale societăţii, diverse achiziţii fictive de mărfuri sau prestări de servicii de la trei firme din Bucureşti şi Bistriţa – Năsăud.

"Înregistrările s-au făcut în scopul de a sustrage societatea comercială administrată de acesta de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat. Prejudiciul total cauzat astfel bugetului consolidat al statului este estimat, până în prezent, la 598.816 lei, reprezentând TVA dedusă ilegal", se arată într-un comunicat al Poliţiei Bihor, făcut public, vineri.  

În cursul zilei de vineri, tânărul va fi prezentat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor cu propunere de luare a unor măsuri privative de libertate.

Totodată, ofiţerii SICE au demarat deja procedurile pentru ca averea administratorului şi a societăţii să fie puse sub sechestru, în vederea recuperării integrale a prejudiciului.