Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au început urmărirea penală faţă de două orădence, în vârstă de 47 de ani şi 71 de ani, pentru delapidare, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

„Cele două sunt suspectate că, în perioada iunie 2003 - octombrie 2008, în calitate de administrator, respectiv contabil - casier la o asociaţie de proprietari, şi-ar fi însuşit în mod repetat din casieria asociaţiei şi ar fi folosit în interes personal suma de 22.022 lei, provenită din încasările care reprezentau cheltuieli curente, cheltuieli de reparaţii şi fond de rulment", a declarat Alina Dinu.

Potrivit sursei citate, pentru a justifica suma în cauză, cele două femei au emis dispoziţii de plată în fals, au întocmit procese-verbale de recepţie a unor lucrări de reparaţii fictive şi alte acte pentru care nu au avut acordul adunării generale a proprietarilor.

Tot pentru delapidare este urmărită penal o orădeancă de 38 de ani, administrator la o altă asociaţie de proprietari, care în perioada iulie 2004 - decembrie 2009, a sustras din casieria asociaţiei 13.910 lei.

„Orădeanca este bănuită că începând cu anul 2008 nu ar mai fi condus evidenţele contabile ale asociaţiei, că ar fi contractat lucrări de reparaţii pentru care ar fi întocmit procese-verbale fictive de recepţie a lucrărilor şi că ar fi efectuat alte acte în numele asociaţiei, fără a avea acordul adunării generale a proprietarilor", a mai arătat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Cercetările continuă în ambele cazuri cu suspectele în stare de libertate.