Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor a anunţat, luni, că poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au efectuat controlale la mai multe societăţi comerciale bihorene care fabricau, comercializau şi utilizau produse pentru combaterea bolilor, dăunătorilor şi buruienilor în agricultură şi silvicultură.

"Acţiunea poliţiştilor bihoreni se înscrie într-o amplă acţiune iniţiată şi coordonată la nivel naţional şi vizează modul în care agenţii economici autorizaţi să efectueze operaţiuni cu produse de protecţie a plantelor respectă reglementările din domeniu", a explicat inspectorul principal Alina Dinu.

În timpul controalelor, poliţiştii au descoperit că două societăţi, una cu sediul în Diosig şi una din Oradea, au comercializat în acest an îngrăşăminte Zlat Cup, având termenul de valabilitate expirat pe 12 octombrie anul trecut.

"În urma efectuării stocurilor la cele două societăţi, au fost descoperite 811 kg din respectivul produs, întreaga cantitate fiind indisponibilizată în vederea confiscării", a declarat Dinu.

În urma constatărilor, administratorii celor două firme sunt cercetate pentru livrare şi utilizare a produselor de protecţia plantelor neautorizate, faptă pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă penală de la 65.000 de lei la 70.000 de lei.