O acţiune comună a poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor, comisarilor Gărzii Financiare Bihor şi inspectorilor ITM s-a lăsat cu dosare penale pentru piraterie şi amenzi drastice pentru administratorii a două discoteci din judeţ, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Ioana Indrieş.

În timpul controalelor efectuate la discotecile din Şerani şi Vadu Crişului, poliţiştii au descoperit că administratorii redau piese muzicale fără a avea acordul proprietarilor de drept, atât hard discurile cât şi memory stick-ul pe care era stocată muzica fiind confiscate. Acestea urmează urmând să fie analizate de experţi Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, pentru stabilirea prejudiciului creat.

Totodată, în timpul controalelor s-a constatat că nici unul dintre administratori nu deţine casă de marcat, motiv pentru care au fost sancţionaţi cu amenzi de câte 10.000 de lei, iar încasările au fost confiscate.

"De asemenea, în timpul verificărilor făcute la Şerani, echipa de control a găsit două persoane care lucrau fără contract individual de muncă. În consecinţă, administratorul a fost sancţionat cu suma de 6.000 lei şi pentru încălcarea Codului Muncii", a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Pe lângă amenzi, cei doi administratori au fost puşi sub învinuire pentru piraterie şi riscă închisoare de la o lună la 2 ani sau amendă de la 200.000 lei la 3 milioane lei.