Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor au anunţat, joi, finalizarea cercetărilor faţă de un bărbat de 49 de ani, cetățean român cu domiciliul în Austria, administrator al unei societăți comerciale cu sediul în municipiul Oradea, pe care îl acuză de  evaziune fiscală.

BIHOREANUL a aflat că este vorba despre Teodor Bănoi, administratorul companiei Rinol România SRL, firmă de construcţii profilată pe podele epoxidice, acuzat că, în perioada septembrie 2009 - aprilie 2015, ar fi dispus înregistrarea în contabilitate și în alte documente legale ale firmei a unor operațiuni de achiziții fictive de mărfuri ori prestări servicii de la trei societăți comerciale din județele Bihor și Iași, în scopul sustragerii de plata obligaţiilor fiscale.

Prejudiciul total provocat în acest mod bugetului consolidat al statului este de 4.645.184 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

Pentru recuperarea prejudiciului, a fost aplicat sechestru penal pe bunurile mobile și imobile deținute de afacerist și de societatea comercială administrată de acesta, până la concurența integrală a prejudiciului.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a acestuia.