Administratorul firmei orădene Dominan & Vereş, Jean Domina, de 24 ani, din judeţul Sălaj, a fost arestat, în noaptea de duminică spre luni, de Tribunalul Bihor, sub acuzaţia de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Tânărul este anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, după ce a prejudiciat peste 400 de persoane din diverse zone ale ţării de la care a încasat câte 130 de euro, sub pretextul că le va găsi locuri de muncă în străinătate. Prejudiciul se ridică la peste 50.000 euro.

"Inculpatul a fost reţinut, sâmbătă, pentru o perioadă de 24 de ore de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor, şi prezentat duminică la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor pentru audieri. Duminică noaptea, procurorul anchetator a decis să-l prezinte instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă", a declarat luni BIHOREANULUI prim-procurorul Parchetului Bihor, Vasile Popa.

Încheierea de arestare nu este definitivă. Ea poate fi atacată prin recurs, care se va judeca la Curtea de Apel Oradea.

Jean Domina a fost ridicat de poliţişti sâmbătă seară, când victimele bărbatului s-au adunat în parcarea Real II din Episcopia Bihorului, unde urmau să se îmbarce în autocarele care urmau să le transporte în Germania. Autocarele însă nu au mai venit, iar poliţiştii au declanşat pe loc o anchetă. Peste 200 de oameni au dat declaraţii poliţiştilor antifraudă, sub coordonarea procurorului, chiar pe capotele maşinilor cu care veniseră.

Citiţi pe această temă şi articolele:

"Sentinţă în dosarul escrocilor care au înşelat 400 de oameni promiţându-le joburi în Germania. "Creierul" grupării – 10 ani cu executare!"

"Anchetă pe capotă: Sute de oameni audiaţi în parcare la Real II, după ce au fost înşelaţi de o firmă care le-a promis de lucru în străinătate (FOTO)"