Administratorul firmei Balada Comimpex Valea lui Mihai, profilată pe producţia de încălţăminte, a fost sancţionat cu o amendă de 57.000 lei după ce un echipaj format din poliţişti Antifraudă şi inspectori ITM a descoperit într-o hală de producţie a societăţii 19 persoane care lucrau fără forme legale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, sancţiunea a fost aplicată în timpul unei acţiuni care a avut loc, miercuri, la punctul de lucru al societăţii. Echipajul format din poliţişti şi inspectori ITM a verificat existenţa formelor legale de angajare pentru persoanele care îşi desfăşurau activitatea la punctul de lucru", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

În timpul cercetărilor, poliţiştii au identificat 19 persoane care desfăşurau diverse activităţi în cadrul firmei, fără a avea încheiate contracte individuale de muncă.

"Faţă de reprezentantul legal al societăţii a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 57.000 lei, în conformitate cu Codul Muncii", a mai spus inspectorul principal Alina Dinu.