Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Bihor au început urmărirea penală împotriva unui craiovean de 49 ani pentru înşelăciune.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, bărbatul e suspectat că, în cursul lunii ianuarie, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Craiova, i-ar fi indus în eroare pe reprezentanţii unei firme cipriote că le poate livra cantităţi mari de porumb, solicitându-le plata în avans pentru o cantitate de 30.000 tone.

Cele două părţi s-au întâlnit la Oradea, pentru perfectarea contractului, în cursul lunii ianuarie, iar în document s-a menţionat faptul că societatea deţine cantitatea de 30.000 tone porumb care se poate livra imediat, motiv pentru care reprezentanţii firmei cipriote au şi achitat contravaloarea cerealelor, în sumă de 46.928 Euro.

Ulterior, craioveanul nu a mai livrat marfa iar reprezentanţii societăţii comerciale cipriote au sesizat înşelăciunea poliţiştilor orădeni. Prejudiciul firmei este de 197.097 lei.