Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor au anunţat, marţi, finalizarea cercetărilor în dosarul penal deschis pe numele unui bihorean de 39 ani din satul Tomnatic, comuna Vadu Crişului, pentru evaziune fiscală.

Bihoreanul, Dănuţ Morar, administrator al societăţii Lorenan SRL, e acuzat că, în perioada 2012 – 2013, a întocmit avize de însoţire a materialelor lemnoase pentru 1.639 metri cubi de lemne vândute către persoane fizice şi societăţi comerciale din Ungaria, în timp ce, potrivit documentelor contabile, societatea a emis facturi de vânzare doar pentru o mică parte, şi anume 380 metri cubi.

"Bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat astfel cu 50.109 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit", se arată în comunicatul poliţiştilor. Pentru recuperarea prejudiciului, bunurile mobile şi imobile deţinute de afacerist au fost puse sub sechestru.

Dosarul a fost înaintat acum la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor cu propunere de trimitere în judecată a administratorului.