Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a anunţat, luni, că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au finalizat cercetările în cazul unui administrator de firmă din Marghita urmărit penal pentru că a emis adeverinţe de venit necesare obţinerii unor credite pe numele a cinci bihoreni care nu erau angajaţi ai societăţii.

"Ulterior aprobării dosarelor de creditare, şi-ar fi înşuşit un procent semnificativ din sumele obţinute de la bănci", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Inspectorul principal Alina Dinu a mai spus că, în acelaşi dosar au fost puşi sub urmărire penală şi beneficiarii creditelor, trei marghitani, un bărbat din Beiuş şi un altul din Roşiori, care nu au mai returnat împrumuturile, aceştia din urmă fiind acuzaţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

"În perioada 2007 - 2008, cei cinci bihoreni au solicitat de la patru sucursale bancare din municipiul Oradea credite de nevoi personale, pentru obţinerea cărora au prezentat documente falsificate, care atestau în mod nereal că ar fi angajaţi în diferite funcţii la o societate comercială cu sediul în Marghita. Ulterior obţinerii creditelor, ratele bancare nu au mai fost achitate", a explicat Dinu, arătând că prejudiciul provocat băncilor este de 400.000 lei, nerecuperat.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celor şase învinuiţi.