Ministerul Educaţiei a publicat joi rezultatele primei etape de repartizare computerizată la liceu.

În judeţul Bihor au fost repartizaţi în învăţământul liceal de stat 3.009 elevi (97,98%) din totalul elevilor cu opţiuni completate, 3.070, a transmis Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, cu precizarea că 48 de elevi au fost repartizaţi din alte judeţe.

Datele transmise de IŞJ Bihor arată că, în etape anterioare repartizării computerizate, au fost admişi 418 elevi la specializări vocaţionale, 40 elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă, şi 28 elevi cu CES.

În perioada 20-25 iulie, elevii repartizaţi în prima etapă își vor depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admişi, conform calendarului admiterii pentru anul şcolar 2023-2024.

Cei 61 de elevi care nu au fost repartizaţi în prima etapă pot opta pentru specializări în învăţământul profesional şi profesional dual sau să participe la a doua etapă de admitere pentru liceu, care se va desfășura în perioada 1-11 august 2023.

În liceele din Oradea toate locurile au fost ocupate.

În schimb, au rămas disponibile, după prima etapă de repartizare computerizată, locuri în Liceul Teoretic "Petofi Sandor" Săcueni, Liceul Tehnologic Nr.1 Cadea, Liceul Tehnologic "Unirea" Ştei, Liceul Tehnologic Nr.1 Salonta, Colegiul Tehnic Vadu Crişului, Liceul Tehnologic Nr.1 Şuncuiuş, Liceul Tehnologic Nr.1 Valea lui Mihai, Liceul Teoretic "Arany Janos" Salonta,  Liceul Teoretic "Horvath Janos" Marghita, Colegiul Tehnic "Alexandru Roman" Aleşd şi Liceul Tehnologic "Horea" Marghita.  

Topul liceelor din Bihor

Datele publicate pe platforma Ministerului Educaţiei arată că elevii din Bihor care au avut medii de admitere de peste 9.60 au optat pentru Colegiul Naţional Emanuil Gojdu, Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Liceul Teologic Penticostal Betel, Colegiul Naţional Onisifor Ghibu, Colegiul Naţional Samuil Vulcan Beiuş, Colegiul Naţional Avram Iancu Ştei, Liceul Teoretic Constantin Şerban Aleşd, Liceul Teoretic Arany Janos Salonta, Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu, Colegiul Naţional Teodor Neş Salonta şi Colegiul Naţional Iosif Vulcan.

De altfel, în clasamentul specializărilor, ținând cont de ultima medie cu care s-a intrat, pe prima poziţie se află clasa de matematică-informatică engleză de la Colegiul Emanuil Gojdu, unde ultima medie de admitere a fost 9,67. Locurile doi şi trei din top sunt ocupate de specializări ale aceleiași şcoli: Matematică informatică, cu ultima medie de 9.35, și Știinţe ale Naturii, cu 9.30.

Pe locul patru în același top se află clasa de Știinţele ale Naturii de la „Mihai Eminescu”, cu ultima medie de intrare 9.25.

Următoarea poziţie în clasament o ocupă „Ghibu”, unde ultima medie a fost de 9.15, la matematică-informatică. 

Top 20 clase în Bihor, după ultima medie de admitere:


La coada clasamentului, conform datelor publicate pe platforma ministerului, se află clasa de profil economic a Colegiul Tehnic Nr. 1 Vadu-Crişului, cu ultima medie de 1.72, clasa de agricultură a Liceului Tehnologic Nr. 1 Valea lui Mihai, cu media de 2.02, şi clasa de electronică automatizări a Colegiului Tehnic Alexandru Roman Aleşd, cu media de 2.25.

Lista cu clasele unde au fost cele mai mici medii de admitere din Bihor:

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!