Un tânăr în vârstă de 17 ani din Salonta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, măsura fiind dispusă la solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, care îl acuză de tâlhărie calificată. Victima este un copil de 14 ani pe care, în urmă cu două săptămâni, tâlharul l-a jefuit pe o stradă din municipiu.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, tânărul, care se numeşte Florin Beniamin C., a comis tâlhăria în după-amiaza zilei de 18 decembrie. „În jurul orei 17.42, în timp ce se afla pe strada Toldi din municipiul Salonta, acesta ar fi sustras un telefon mobil în valoare de 750 de lei, de la un minor de 14 ani, iar la solicitarea acestuia de a-i restitui telefonul, l-ar fi amenințat cu acte de violență, pentru a păstra bunul sustras", se precizează în informare. 

Tâlharul a fost prins joi de poliţiştii din Salonta, care l-au şi reţinut pentru 24 de ore. În aceeaşi zi, el a fost prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Salonta, care a dispus să fie arestat preventiv pentru 30 de zile. Măsura, care mai poate fi contestată la Tribunalul Bihor, a fost justificată şi prin faptul că tânărul nu e la primul dosar penal. În ultimii doi ani, el a mai fost arestat la domiciliu şi chiar condamnat la măsuri educative pentru furt calificat şi tâlhărie calificată.

Telefonul furat nu a fost recuperat şi, ca atare, cercetările în caz sunt continuate de poliţişti sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!