Un adolescent în vârstă de 14 ani a fost rănit, joi seara, într-un grav accident rutier provocat pe un drum comunal din localitatea Coşdeni de un tânăr care s-a urcat băut la volan. Şoferul a pierdut controlul maşinii şi a ieşit în decor, unde s-a oprit într-un stâlp de electricitate.

Accidentul rutier s-a produs, joi seara, la ora 22.40, pe drumul comunal 279. Şoferul, un tânăr de 22 de ani, din localitatea Băița Plai, conducea un autoturism înspre localitatea Vălanii de Pomezeu, când a pierdut controlul asupra direcției de deplasare.

Autoturismul a părăsit partea carosabilă, a intrat în șanț și a fost proiectat într-un stâlp de electricitate pe care l-a rupt.

Potrivit comunicatului transmis, vineri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, şoferul a fost testat de echipajul Poliţiei Rutiere Beiuş care a ajuns la faţa locului iar aparatul a indicat o concentrație alcoolică de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. "Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei", se precizează în comunicat.

În urma accidentului rutier, un minor de 14 ani, pasager în autoturism, a suferit leziuni ușoare.

Cercetările în caz sunt continuate de poliţiştii Biroului Rutier Beiuş sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş, pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.