Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, a anunţat, miercuri, trimiterea în judecată a doi orădeni de 24 respectiv 25 ani, acuzaţi de trafic de minori.

Din ancheta efectuată de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane sub coordonarea procurorilor DIICOT Oradea, a reieşit că, în august 2011, Lakatos Arun Raymond şi Covaci Zorinca au "agăţat" o adolescentă dintr-o familie cu probleme financiare, dintr-un sat din apropierea Oradiei. După ce au câştigat încrederea fetei, cumpărându-i diverse cadouri, tinerii au convins-o să facă sex pe bani cu alţi bărbaţi.

Bărbatul şi femeia au luat-o în mai multe rânduri pe adolescentă de acasă, sub pretextul că o vor duce să stea pentru câteva zile la bunici, într-o localitate învecinată. În realitate, însă, o cazau la diverse pensiuni, iar peste noapte o aduceau la Oradea, unde o scoteau la produs pe şoseaua de centură.

"Victima era instruită cu privire la tarifele pe care urma să le solicite clienţilor în funcţie de preferinţele acestora, iar pentru a-i înfrânge voinţa, traficanţii ar fi exercitat asupra minorei acte de violenţă verbală şi fizică", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

La sfârşitul săptămânii trecute, la propunerea poliţiştilor BCCO Oradea, procurorii DIICOT au finalizat rechizitoriul în caz, iar cei doi orădeni, Lakatos Arun Raymond şi Covaci Zorinca, au fost trimişi în faţa instanţei.

Adolescenta este consiliată acum de psihologii Direcţiei pentru Protecţia Copilului.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi proxeneţi riscă o pedeapsă privativă de libertate cuprinsă între 3 şi 10 ani.