Adolescenta de 13 ani care, miercuri seară, şi-a înjunghiat bunica, a dispărut de acasă, fiind căutată şi în prezent de poliţişti şi de familie.

Sursele BIHOREANULUI spun că fata ar fi fugit imediat după incident, informaţie care, însă, nu a fost comentată nici de reprezentanţii Poliţiei Bihor şi nici de cei ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, care efectuează cercetări în caz pentru tentativă de omor.

“Este interzis să comunici orice informaţie legată de un dosar în care se cercetează fapte comise de un minor care, potrivit legii, nu are discernământ şi, deci, nu răspunde penal”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, prim-procurorul adjunct Maria Cotrău.

Între timp, bunica fetei a fost mutată de la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean din Oradea, unde a fost internată inițial, la secţia de Chirurgie, starea femeii fiind stabilă.

În timp ce autorităţile judiciare refuză să facă orice declaraţie publică, BIHOREANUL a aflat că adolescenta, crescută de o mamă singură şi de bunică, ar fi comis fapta de o violenţă ieşită din comun pentru că nu a fost lăsată să-şi vadă tatăl.

Bărbatul ar fi părăsit-o pe mama fetei când aceasta era gravidă şi a avut proces cu femeia, care a solicitat instanţei să emită ordin de restricţie, pentru a-i interzice să o mai vadă. Ulterior, tot femeia l-a dat în judecată ca să fie obligat să-şi exercite drepturile părinteşti.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, miercuri seară, adolescenta a vrut să iasă din casă ca să-i facă o vizită tatălui său, iar pentru că bunica a refuzat-o, a împins-o şi a trântit-o de pământ, iar apoi a înjunghiat-o de mai multe ori în spate, în zona cavităţii toracice.

Victima a fost transportată la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean şi internată inițial la Secţia de Terapie Intensivă.

Deşi fapta comisă de adolescentă este gravă, potrivit legii, minorii care nu au împlinit vârsta de 14 ani nu răspund penal.