Acţiune inedită a poliţiştilor de prevenire şi a celor de la Serviciului Rutier Bihor care, în ultima săptămână, au ieşit pe stradă şi în parcuri în Oradea, Marghita şi Săcueni, pentru lecţii interactive de siguranţă rutieră destinate copiilor, tinerilor, dar şi adulţilor. 

Acţiunile s-au desfăşurat în perioada 16 – 22 septembrie, sub genericul „Alege viața!”, şi au avut ca scop conştientizarea copiilor şi adulţilor cu privire la riscurile cărora se expun dacă nu respectă normele rutiere, în calitate de pietoni, bicicliști sau conducători auto, după cum se arată într-un comunicat transmis joi de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul-şef Alina Fărcuţa. 

Poliţiştii au discutat cu bicicliștii prezenți în trafic, le-au oferit acestora veste reflectorizante, copiii au avut parte de jocuri interactive pe teme de educație rutieră, despre semnificația indicatoarelor rutiere și despre riscurile pe care le pot întâlni în trafic. 

De asemenea, polițiștii le-au oferit conducătorilor auto, dar și tinerilor și adolescenților care în curând vor deveni, la rândul lor, şoferi, ochelari care induc efectele consumului de alcool și droguri. Cu ochelarii pe faţă, aceştia au fost puşi să facă slalom printre jaloane, "experimentând, în acest fel, efectele negative și înțelegând riscurile la care se expun atunci când consumă alcool sau droguri", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor. 

Acţiunile s-au desfăşurat în cadrul Proiectului ROADPOAL Safety Days, iar poliţiştii au beneficiat de implicarea reprezentanților Laboratorului pentru Siguranță Rutieră (Agenția pentru Dezvoltare Durabilă a județului Bihor) și ai Asociației pentru Educație și Siguranță Rutieră.