Adolescentul de 14 ani din Holod care, în ultimele luni, a spart mai multe locuinţe din comună, provocând o pagubă de peste 90.000 lei a fost arestat preventiv.

Plasat inițial sub control judiciar pentru furturi, băiatul nu s-a potolit și a încercat să spargă o nouă casă, iar la sfârşitul săptămânii trecute a furat o maşină parcată în Pocola şi s-a plimbat cu ea până s-a oprit în şanţ.

Spărgător de neoprit

Adolescentul este cel despre care BIHOREANUL a scris recent că a comis 8 furturi în decurs de câteva luni, vizând de fiecare dată casele consătenilor plecaţi la muncă în străinătate. Unul dintre păgubiţi este Daniel, un cititor al BIHOREANULUI care a sesizat problema ziarului, disperat că poliţiştii au ajuns să fie persiflaţi de un copil. După ce a furat ce i-a căzut la mână, hoţul s-a şi pozat cu prada, purtând hainele reclamantului și fluturând pe rețelele socializare teancuri de lei şi euro.

La scurt timp de la publicarea articolului, adolescentul a fost reţinut pentru 24 ore după care a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, dar a revenit rapid la vechile practici. Pe 28 noiembrie, a încercat să intre din nou în casa lui Daniel. „A vrut să intre pe geam, a ameninţat că ne dă foc la casă, noroc că l-au prins când intra", a povestit, pentru BIHOREANUL, proprietarul casei. 

Ca urmare a noii sale isprăvi, poliţiştii au solicitat procurorilor o măsură preventivă mai aspră. Pe 29 noiembrie, băiatul a fost prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din Beiuş, care a dispus să fie arestat pentru 30 de zile. Numai că hotărârea judecătorească nu era definitivă, iar avocatul băiatului a şi contestat-o la Tribunalul Bihor. Prin urmare, adolescentul a rămas în libertate, iar pe 30 noiembrie, a comis-o din nou: a furat o maşină din Pocola. 

A ajuns în şanţ cu maşina furată

Conform unui comunicat transmis luni de Poliţia Bihor, adolescentul a furat maşina în seara zilei de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 20.30, profitând de faptul că a găsit cheile vehiculului în interiorul acestuia. El a condus apoi autoturismul, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, până pe raza localităţii bihorene Lupoaia, unde a pătruns într-un şanţ. "Tânărul a fost surprins în flagrant delict de poliţiştii din Holod, tocmai când se pregătea să abandoneze autoturismul sustras", detaliază informarea.

Băiatul a fost reţinut, din nou, pentru 24 ore, de poliţiştii Secţiei nr. 2 de Poliţie Rurală Beiuş - Postul de Poliţie Holod, pentru furt în scop de folosinţă şi conducere fără permis, după care a fost lăsat acasă. Însă nu a stat mult în libertate. Luni, Tribunalul Bihor a luat în discuţie contestaţia formulată de apărătorul adolescentului împotriva arestării dispuse de Judecătoria Beiuş şi a decis să o respingă. Ca urmare, în ajun de Moş Nicolae, băiatul de 14 ani din Holod a ajuns într-o celulă a Arestului Poliţiei Bihor.

Citiţi detalii în articolul „Spaima comunei! Un băiat de 14 ani din Bihor a prădat 8 case, s-a pozat în hainele victimelor şi a "spart" în restaurante 7.000 euro furaţi (VIDEO)”

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!