Şeful suspendat din funcţie al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, Adrian Dume, a fost pus în libertate, joi, după ce procurorii DNA Oradea au decis să nu mai ceară prelungirea mandatului de arestare emis pe numele lui.

"Având în vedere faptul că Direcţia Naţională Anticorupţie nu a mai solicitat Judecătoriei Oradea prelungirea măsurii arestării, iar prelungirea anterioară a expirat pe 26 decembrie, inculpatul a fost pus în libertate la momentul expirării duratei arestului preventiv", a declarat BIHOREANULUI avocatul directorului CJCPCT Bihor, Mircea Ursuţa.

Potrivit lui Ursuţa, directoarea Casei de Cultură Beiuş, Anca Banda, anchetată în acelaşi dosar pentru complicitate, a rămas încă în arest.

După cum se ştie, lui Adrian Dume i se impută că ar fi decontat cheltuieli pentru organizarea şi desfăşurarea unor evenimente care în realitate nu au avut loc şi, mai mult decât atât, şi-ar fi forţat subalternii să facă plăţi în baza unor documente fictive.

La începutul lunii noiembrie, Adrian Dume a fost suspendat din funcţie printr-o dispoziţie a preşedintelui CJ Bihor, Cornel Popa, "până la încetarea situaţiei de arest preventiv".

Citiţi despre acuzaţiile care li se aduc lui Dume şi Ancăi Banda, în articolele:

Popa, Mang şi Kiss turnaţi la DNA: Arestarea lui Dume scoate la iveală matrapazlâcurile şefilor Consiliului Judeţean

Folclor de Banda: De ce a fost arestată colaboratoarea fostului şef de la Promovarea Culturii Tradiţionale, Adrian Dume