Adrian Zamăr, 30 ani, a fost arestat, joi, pentru 29 de zile de magistraţii Tribunalului Bihor sub acuzaţia de evaziune fiscală. Administrator al firmei AZ General SRL Sântandrei, el este acuzat că, împreună cu soţia sa, Loredana, a coordonat o grupare profilată pe fraude intracomunitare cu legume şi fructe, grupare care a provocat un prejudiciu de peste 2,5 milioane lei bugetului de stat.

În acelaşi dosar au mai fost arestaţi, miercuri, pentru 29 de zile, Mircea Hadade, 53 ani, Jozsef Lintmayer, 36 ani, şi Edmond Romeo Maghiari, 38 ani. Alte patru persoane, printre care şi Loredana Zamăr, 31 ani, soţia omului de afaceri, sunt cercetaţi în stare de libertate.

Din ancheta poliţiştilor reiese că firma administrată de soţii Zamăr a fost beneficiară a unui circuit evazionist derulat prin intermediul unor societăţi fantomă interpuse care efectuau achiziţii intracomunitare cu legume şi fructe.

Achiziţiile intracomunitare erau finanţate de firma soţilor Zamăr, care alimentau conturile societăţilor fantomă, produsele achiziţionate fiind ulterior comercializate pe teritoriul României, fără ca impozitele şi taxele aferente acestor tranzacţii să fie achitate bugetului de stat.

Adrian Zamăr este fiul lui Constantin Zamă, fost poliţist de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Bihor, în prezent pensionar.