Aşa cum era de aşteptat, formaţia AEK Oradea, campioana europeană en-titre, a câştigat şi ediţia 2022-2023 a Campionatului Judeţean de Minifotbal Bihor.

Acesta este al optulea titlu judeţean pe care echipa condusă de Spiros Baltsavias l-a obţinut în ultimii nouă ani. 

Formaţia AEK Oradea a devansat în acest sezon echipa Bad Boys, care s-a clasat pe locul secund, la opt puncte distanţă. Podiumul a fost încheiat de Inter Oradea, formaţie situată pe locul III.

Ca urmare, AEK Oradea s-a calificat direct pentru turneul final al Campionatului Național, care se va desfăşura în această vară la Bistrița, în perioada 28 iunie – 2 iulie, în timp ce echipele Bad Boys și Inter Oradea se vor lupta pentru un loc la turneul final al Campionatului Naţional la turneul de calificare care se va desfășura la Hunedoara în perioada 8-10 iunie. 

AEK Oradea a câştigat şi campionatul în România în 2021, iar în 2022 a devenit campioana Europei, după ce a câștigat EMF Champions League. Mai mult decât atât, conducerea AEK Oradea a obţinut organizarea ediţiei din acest an a EMF Champions League, cea mai prestigioasă competiţie continentală intercluburi, care se va desfășura în perioada 6-10 septembrie, la Arena Antonio Alexe și la Baza Tineretului.

Pentru acest campionat, echipa bihoreană s-a întărit deja prin aducerea internaționalului Andrei Apostol de la Piatra Neamț și lui Marius Ionescu de la HNH Cluj Napoca.

„Primul obiectiv a fost îndeplinit prin câștigarea campionatului județean. Ne concentrăm acum pe celelalte două obiective foarte importante: recâștigarea titlului național și păstrarea titlului european”, a declarat, la finalul sezonului 2022-2023 a Campionatului Judeţean de Minifotbal Bihor, Spiros Baltsavias, managerul AEK Oradea.