Campioana continentală en-titre, AEK Oradea, a debutat în trombă la ediţia din acest an a Ligii Campionilor Europeni la minifotbal, competiţie pe care o găzduieşte în această săptămână.

Miercuri seară, în prima zi a turneului, la Arena Antonio Alexe, echipa orădeană condusă de Spiros Baltsavias s-a impus clar, cu scorul de 6-1, în faţa celor de la Nottingham Forest Livorno.

În faţa unui public care a umplut până la refuz tribunele Sălii Sporturilor, AEK Oradea a dominat cu autoritate jocul şi s-a impus clar, după ce la pauză conducea cu 2-0.

Golurile au fost marcate de Andrei Nemiţanu de două ori, Radu Burciu tot de două ori, Ionuţ Furtună şi Marius Balogh.

După acest succes, AEK s-a instalat din prima etapă pe primul loc al grupei, fiindcă în cealaltă partidă a primei etape, DXC Technology a învins cu 4-3 pe FC Even Yehuda.

Joi, în ziua a doua, formaţia orădeană are programate două jocuri, de la ora 12 cu FC Even Yehuda din Israel, iar seara, de la ora 20, cu DXC Technology din Bulgaria. Şi aceste două dispute sunt programate la Arena Antonio Alexe.

Pentru primul joc, managerul Spiros Baltsavias i-a avut la dispoziţie pe: Răzvan Egri, Călin Fildan - Mircea Popa, Marius Balogh, Andrei Ferik, Cristian Andor, Bogdan Mintaş, Andrei Nemiţanu, Sabin Dristaru, Radu Burciu,Toma Vincene, Andrei Şumălan şi Răzvan Fărcuţa, Marius Ionescu, Sergiu Matei-Ţurcanu şi Ionuţ Furtună.


Partida de miercuri seară a fost precedată de festivitatea de deschidere, la care a participat şi primarul Florin Birta, dar şi preşedintele Federaţiei Europene de Minifotbal, Borislav Alexandrov, precum şi preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal, Ioan Onicaş, şi Attila Takacs - membru în Comitetul Executiv al EMF.

"Vreau să aduc mulţumiri domnului Spiros Baltsavias şi domnului Ioan Onicaş pentru că au făcut posibilă organizarea acestui eveniment la Oradea, unul de excepţie pentru oraşul nostru. Totodată vreau să felicit AEK Oradea pentru rezultatele avute în ultimii ani atât pe plan naţional, cât şi pe plan internaţional. Le urez un bun venit la Oradea tuturor delegaţiilor prezente. Fie ca cel mai bun să câştige!", a spus primarul Florin Birta.

Un invitat special a fost Mihai Neşu.

În cadrul festivităţii de deschidere, presărată cu momente artistice, fiecare echipă participantă a primit câte o plachetă. De asemenea, au fost premiaţi pentru întreaga activitate la AEK Oradea jucătorii Răzvan Pocian, Sebastian Sfârlea, Florin Lazăr şi Zeno Bundea.

În prima zi de la turneul Ligii Campionilor Europeni la minifotbal, celalalte echipe din România au înregistrate rezultate contradictorii. Astfel, Ajax Dulcisimo Galaţi a întrecut cu scorul de 1-0 formaţia BT Servis Velika Gorica din Croaţia, în timp ce Extratereştrii Bistriţa au cedat cu 1-2 în faţa celor de la Sportsko Bratsvo Sabornog Hrama din Muntenegru.

Reamintim că turneul este programat până duminică, 10 septembrie, iar intrarea spectatorilor este liberă.