Campioana en-titre a României la minifotbal, formaţia AEK Oradea, îşi va apăra titlul în acest sfârşit de săptămână la Râmnicu Vâlcea, acolo unde se va desfăşura ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Minifotbal.

În total, sunt 32 de echipe calificate la această competiţie, care va avea loc de vineri până duminică la Arenele Traian, Brother’s Sport Hub şi Baza Sportivă Oltenia.

16 echipe s-au calificat direct, iar celelalte 16 au obţinut accesul după Supercupa României de la Iaşi. 

Formaţia AEK Oradea, care anul trecut a cucerit în premieră titlul de campioană, face parte din Grupa G, alături de echipele La Boltă Alba Iulia, Old Boys Bucureşti şi Luceafărul Cluj-Napoca.

Primul joc al trupei conduse de Spiros Baltsavias este programat vineri, de la ora 12, în compania celor de la Old Boys Bucureşti, pentru ca tot vineri, dar de la ora 18, să se dueleze cu formaţia La Boltă Alba Iulia.

Programul din grupă pentru campioana României va fi încheiat sâmbătă, de la ora 13, când AEK Oradea va juca în compania echipei Luceafărul Cluj-Napoca.

După faza grupelor vor urma optimile de finală, tot sâmbătă, începând cu ora 17, pentru ca duminică, în ultima zi, să fie programate sferturile de finală, semifinalele şi finalele.

"Avem o grupă foarte puternică, Luceafărul Cluj fiind fostă câştigătoare a Cupei României, iar Old Boys Bucureşti a fost în trecut vicecampioană naţională. Pornim cu optimism la turneul final, echipa noastră este bine pregătită. Pe hârtie arătăm foarte bine şi sunt semne bune după turneul de la Sighişoara. În minifotbal se întâmplă multe surprize şi trebuie să fim foarte atenţi, mai ales că nivelul va fi unul ridicat. Obiectivul este să ne clasăm între primele patru. Avem un lot din 12 jucători, majoritatea din Bihor, dar sunt şi din Satu Mare, Bacău, Braşov sau Maramureş", a declarat, înaintea plecării spre Râmnicu Vâlcea, Spiros Baltsavias, managerul AEK Oradea.

Lotul pe care se va baza campioana AEK Oradea la această ediţie a campionatului Naţional este format din: Răzvan Egri - Andrei Ferik, Marius Balogh, Ionuţ Furtună, Adrian Călugăreanu, Bogdan Mintaş, Claudiu Codoban, Adrian Micaş, Cristian Andor, Adrian Iova, Sergiu Matei şi Krisztian Moskola. Dintre aceştia, cinci sunt internaţionali de minifotbal, Andrei Ferik şi Marius Balogh fiind recent vicecampioni europeni la Kosice, în Slovacia, iar Egri a fost desemnat cel mai bun portar din ediţia trecută a EMF Champions League. 

Reamintim că AEK Oradea a devenit campioană judeţeană pentru a şasea oară în ultimele şapte ediţii de când competiţia este afiliată la Federaţia Română de Minifotbal.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!