Jucătorii de la AEK Oradea au încheiat ediţia din acest an a Ligii Campionilor Europeni la minifotbal pe locul al IV-lea. După ce a pierdut la penalty-uri semifinala cu  Ajax Dulcisimo Galați, sâmbătă seara formaţia orădeană a pierdut şi finala mică.

De această dată, adversarii s-au impus mult mai clar, cu scorul de 5-1. Este vorba de formaţia azeră Zire, care a început bine meciul şi după nouă minute conducea cu 2-0.

Formaţia condusă de Spiros Baltsavias a avut replică, dar a ratat două ocazii uriaşe. În finalul primei reprize, totuşi a reuşit să înscrie şi să reducă din diferenţă, scor 1-2, după golul înscris de Cristian Andor.

Din păcate, în repriza a doua, deşi a forţat, AEK Oradea nu a mai reuşit să înscrie, în timp ce azerii au marcat pentru 1-3. Totuşi formaţia bihoreană a continuat să preseze, pe final a mizat totul pe atac, evoluând fără portar. Nu a reuşit să înscrie nici în acest fel, în timp ce cei de la Zire au speculat şi a mai înscris de două ori în prelungiri, iar jocul s-a încheiat cu scorul de 1-5.

Echipa din Azerbaidjan (foto jos) a ocupat, astfel, locul III şi a intrat în posesia medaliilor de bonz, în timp ce orădenii au trebuit să se mulţumească cu locul IV.

În finala mare, muntenegrenii de la Sportsko Sabornog Hrama s-au impus, de asemena, clar, cu scorul de 4-1, în jocul cu Ajax Dulcisimo Galați şi, astfel, şi-a adjudecat trofeul pus în joc, preluând titlul de campioni ai Europei de la AEK Oradea.

Campioana României, Ajax Dulcisimo Galați (foto jos), a terminat pe locul II, şi-a adjudecat medaliile de argint şi a devenit astfel vicecampioana continentală.

Lotul echipei AEK Oradea la acest turneu al Ligii Campionilor Europeni la minifotbal i-a cuprins pe: Răzvan Egri şi Călin Fildan – portari; Mircea Popa, Marius Balogh, Andrei Ferik, Cristian Andor, Bogdan Mintaș, Andrei Nemițanu, Sabin Dîrstaru. Radu Burciu,Toma Vincene, Andrei Șumălan, Răzvan Fărcuța, Marius Ionescu, Sergiu Matei-Țurcanu și Ionuț Furtună – jucători de câmp. Manager: Spiros Baltsavias.

Turneul de la Oradea, la care în premieră s-a amenajat un gazon sintetic la Arena Antonio Alexe, a fost o reușită din punct de vedere organizatoric, primind aprecierile particianților și stârnind interesul publicului, prezent în număr mare în tribune.

În declarațiile de final, promotorul local al acestui sport, Spiros Baltsavias (foto dreapta), nu și-a ascuns dezamăgirea pentru rezultatul obținut de echipa sa.

„Aici, acasă, am avut un singur gând, să repetăm performanța de anul trecut, dar iată că sunt echipe tot mai valoroase, nivelul e tot mai ridicat, de la an la an, și contează și norocul, ziua pe care o prinzi, accidentările... Este o dezamgaie, eram siguri ca puteam mai mult, dar încă o dată am avut ghinion să fim egalați în semifinală în ultimele minute și să pierdem la loteria penaltiurilor. Cred că este a cincea sau a șasea finală pe care o pierdem decisiv la penaltiuri, nu am câștigat niciodată, sper să se întoarcă o dată norocul. Trebuie să ne gândim ce să mai facem și ce să nu mai facem pe viitor. Mergem însă înainte, orice ar fi!”, a declarat managerul clubului orădean.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!