Formaţia bihoreană de minifotbal AEK Oradea s-a oprit în faza optimilor de finală la prima competiţie de minifotbal din noul an, Cupa Unirii Principatelor, care s-a desfăşurat în perioada 22-24 ianuarie la Iaşi.

La startul turneului, desfăşurat pe două terenuri acoperite din municipiul moldav, Magic Stadium şi Arena Magic Heineken, s-au prezentat 32 de echipe din întreaga ţară.

În prima fază, echipele participante au fost repartizate în 8 grupe a câte patru, primele două din fiecare grupă urmând a se califica în optimi.

După un drum lung, orădenii au intrat direct pe terenul de joc şi au cedat în prima partidă, 0-2 cu Real Yry Team Iaşi. Ziua următoare însă, multipla campioană a Bihorului, AEK Oradea, şi-a trecut în cont două victorii care au poziţionat-o pe locul secund în grupă. Mai întâi, bihorenii au trecut cu 6-1 de Grant Elite Piatra Neamţ, iar apoi cu 4-1 de Sport Team Iaşi, într-un meci decisiv pentru calificarea în optimi. 

În aceste jocuri, s-au remarcat Andrei Ferik, care a fost responsabil cu golurile, dar şi Claudiu Codoban, autorul unor pase şi faze de excepţie. 

În optimile de finală, jucătorii de la AEK Oradea, coordonaţi de pe margine de antrenorul şi managerul Spiros Baltsavias, au dat peste echipa NHN Cluj. Meciul a fost unul palpitant, cu multe ocazii ratate de orădeni, dar cu victoria la limită a clujenilor, care s-au impus cu scorul de 2-1.

Cei de la AEK au avut însă şi ghinion, pentru că în ultimul minut de joc Claudiu Codoban a ratat o lovitură de la 9 metri. Unicul gol al trupei bihorene l-a reuşit Adrian Micaş.

"Ne-am atins obiectivul, şi anume optimile de finală. Am fost nevoiţi să jucăm fără câteva piese de bază, dar, în ansamblu, sunt mulţumit. Cu puţină atenţie puteam evolua în sferturi, dar nu poţi fi supărat pe Codoban care a jucat excelent fiind printre remarcaţii acestui turneu. În sport mai sunt şi ratări. Le mulţumesc băieţilor care au făcut efortul de a evolua la acest turneu tradiţional. Venim după o pauză de aproape un an şi sper ca relaxarea să vină cât mai repede să ne putem relua activitatea", a declarat, la finalul turneului de la Iaşi, Spiros Baltsavias, antrenorul şi managerul echipei orădene.