Formaţia AEK Oradea a fost aproape să-şi apere titlul de campioană naţională la minifotbal, cucerit anul trecut. La ediţia din acest an, încheiată duminică la Râmnicu Vâlcea, formaţia manageriată de Spiros Baltsavias a ajuns din nou până în finală, dar a pierdut dramatic disputa, la loviturile de departajare.

AEK Oradea s-a numărat printre protagonistele Campionatului Naţional de Minifotbal - ediţia 2022. De altfel, dintre semifinalistele de anul trecut, echipa orădeană a fost singura care s-a calificat în "careul de aşi" de anul acesta.

În finala desfăşurată duminică la Arenele Traian, bihorenii au întâlnit formaţia Old Boys Bucureşti. Jocul a fost echilibrat, cu multă prudenţă în abordare din partea ambelor combatante, dar după o primă repriză fără gol, în partea a doua AEK a deschis scorul prin Ionuţ Furtună, cu un şut dintr-o lovitură liberă.

Nu a trecut foarte mult timp, iar bucureştenii au restabilit egalitatea, prin Marius Mitu, fostul fotbalist al celor de la Steaua Bucureşti şi Anderlecht Bruxelles.

Până la final nu s-a mai întâmplat nimic, astfel că finala a fost decisă la loteria loviturilor de departajare. Mai norocoşi, bucureştenii au câştigat aici cu 4-3 şi şi-au adjudecat titlul naţional, în timp ce AEK a încheiat pe locul II, devenind vicecampioana ediţiei 2022.

La penalty-uri, pentru AEK au marcat Balogh şi Andor, în timp ce execuţia lui Ferik a fost parată de portarul bucureştenilor. De altfel, la finalul competiţiei, când s-au acordat şi premiile individuale, Eftimie, goalkeeper-ul celor de la Old Boys, a fost desemnat cel mai bun portar al ediţiei.

Pe lângă titlul de vicecampioană naţională, AEK Oradea a mai primit două premii individuale, prin Marius Balogh, desemnat drept cel mai bun jucător al turneului final, şi Ionuţ Furtună, ales MVP-ul finalei.

La turneul final al Campionatului Naţional de Minifotbal din acest an, AEK Oradea s-a bazat pe următorul lot de jucători: Răzvan Egri – Andrei Ferik, Marius Balogh, Ionuţ Furtună, Adrian Călugăreanu, Bogdan Mintaş, Adrian Micaş, Cristian Andor, Adrian Iova, Sergiu Matei-Ţurcanu şi Krisztian Moskola.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!