După ce în urmă cu doi ani a deschis curse charter dinspre Israel pe aeroporturile din Constanţa şi Bucureşti, omul de afaceri de origine română Meidan Butnaru pregăteşte pentru 2016 un nou proiect de incoming pentru România: curse charter Tel Aviv – Oradea, se arată într-un comunicat dat publicităţii de acesta, ca reprezentant al companiei de tour operating Meshek Wings.

Potrivit acestuia, în cursul acestui an, pe Aeroportul din Oradea vor fi aduşi 2.000 de turişti din Israel, ce vor fi cazaţi atât în oraş, cât şi în Băile Felix.

"În acest an, pentru destinaţia Oradea cei 2.000 de turişti vor genera 1.800.000 euro, luând în calcul zborurile, hotelurile, serviciile la sol şi cheltuielile personale ale turiştilor", se mai arată în comunicatul directorului comercial al Meshek Wings.

Turiştii israelieni vor fi cazaţi în staţiunea Băile Felix şi în Oradea, în hoteluri de patru şi cinci stele, iar "principalele atracţii ale israelienilor sunt acvaparcurile, apele termale, centrul istoric restaurat al oraşului Oradea, precum şi Parcul Naţional Munţii Apuseni".

Meidan Butnaru s-a născut într-o familie de origine română din Bacău, stabilită în Israel în anii ’60, dar ai cărei membri au rămas legaţi de România. De mai bine de 13 ani activează în domeniul turismului, al aviaţiei şi în cadrul învăţământului universitar (profesor de turism şi aviaţie comercială), având mai multe poziţii în diferite firme de turism din Israel. În prezent este directorul comercial al touroperatorului Meshek Wings Tours Ltd, cel mai important lider de incoming pentru piaţa românească pe curse charter.

Anul trecut, Meshek Wings a organizat două curse charter pe săptămână pentru litoralul românesc cu turişti israelieni, în perioada iulie-august, precum şi trei curse charter pe săptămână în perioada mai-octombrie, pentru Bucureşti, ambele operate de compania Blue Air.

De altfel, Blue Air este una dintre companiile de transport aerian interesate să opereze curse externe la Oradea în regim regulat low-cost.