Teza liberală potrivit căreia „statul este cel mai prost administrator” pare să se verifice inclusiv în cazul municipalității orădene, care își dorește să fie cea mai performantă administrație din România.

Primarul Florin Birta a obținut în ședința de la sfârșitul lunii octombrie aprobarea Consiliului Local pentru exproprierea unei suprafețe de 1.243 metri pătrați de teren situați pe amplasamentul unui părculeț din strada Meșteșugarilor, pe care vrea să îl reabiliteze.

Primăria urmează, de fapt, să își exproprieze propriul cumpărător, după ce i-a vândut terenul în 2004, la un preț de 22.374 euro, echivalentul a 18 euro pe metrul pătrat.

La cumpărare, însă, 18 ani mai târziu, același amplasament a fost echivalat la 118.751 euro, adică 95,4 euro pe metrul pătrat. De peste 5 ori mai mult!

Afacerea bulgărească a fost prezentată consilierilor ca una cât se poate de bună, după ce, potrivit raportului de evaluare anexat HCL, municipalitatea s-a lăudat că a reușit să „rupă” din preț invocând faptul că terenul, situat între bloc și șosea, este grevat de o interdicție de construire și poate fi folosit cel mult ca parc sau parcare.

Pentru că altfel cine știe unde săreau prețurile, în condițiile în care Primăria e învățată să vândă ieftin și să cumpere scump...
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!