Un administrator de firmă din comuna Gepiu a fost reţinut, luni, pentru 24 de ore de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor sub acuzaţia de evaziune fiscală.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, bărbatul de 42 de ani este bănuit că, în cursul anului 2013, în calitate de administrator în fapt a unei firme din comună, împreună cu alte persoane cercetate în aceeaşi cauză, a înregistrat în contabilitate şi în alte documente legale ale societăţii, achiziţii fictive de mărfuri ori prestări servicii de la trei societăţi comerciale din municipiul Bucureşti şi din Bistriţa Năsăud.

Scopul tranzacţiilor simulate a fost să sustragă societatea comercială de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat. Prejudiciul total reţinut în sarcina grupului este de 598.816 lei, reprezentând TVA dedusă ilegal.

"Poliţiştii urmează să ia măsuri asiguratorii în cauză, în vederea recuperării integrale a prejudiciului", se precizează în comunicat.

Marţi, omul de afaceri va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de luare a unor măsuri privative de libertate.

Pe 25 februarie, un tânăr de 31 ani a fost reţinut pentru 24 de ore în aceeaşi cauză şi tot sub acuzaţia de evaziune fiscală, ulterior procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor dispunând cercetarea bihoreanului sub control judiciar.