Un om de afaceri italian, administratorul unei firme orădene cu profil de confecţii încălţăminte, este anchetat pentru evaziune fiscală după ce a fost prins că a înregistrat cheltuieli fictive cu deplasări şi detaşări, prejudiciul cauzat bugetului de stat ridicându-se la peste 1,3 milioane lei, motiv pentru care poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor cer să fie trimis în faţa instanţei.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, omul de afaceri în vârstă de 56 ani a comis fapta în perioada 2012-2015.

"În calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Oradea, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat, ar fi evidenţiat în actele contabile sau în alte documente legale cheltuieli care nu aveau la bază operaţiuni reale (cheltuieli fictive cu deplasări şi detaşări)", se precizează în document.

Paguba cauzată bugetului consolidat al statului este de 1.395.741 lei, reprezentând impozit pe veniturile din salarii şi contribuţii sociale datorate de angajator şi angajaţi, din care poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au recuperat 276.936 lei prin instituirea de măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile şi imobile ale celui în cauză.

Ancheta în caz a fost finalizată, poliţiştii înaintând dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a italianului.