Poliţiştii bihoreni au desfăşurat, joi, noi percheziţii domiciliare, de astă dată la sediile unor societăți comerciale și la domiciliul unui orădean în vârstă de 46 de ani, antreprenor în domeniul construcţiilor. Bărbatul este acuzat că şi-a înfiinţat o reţea de 30 de firme prin care a păgubit bugetul de stat cu 5 milioane lei.

Potrivit unui comunicat transmis joi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, acţiunea s-a realizat în cadrul operaţiunii "Jupiter", coordonate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române.

„Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, au pus în executare cinci mandate de percheziție domiciliară, la sediile unor societăți comerciale și la domiciliul unui bărbat, de 46 de ani, din municipiul Oradea, reprezentant al societăților, cercetat pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală", scrie în informare. 

Orădeanul este acuzat că, începând din 2017 şi până în prezent, a înfiinţat 30 de societăţi comerciale, toate cu sediul în Oradea prin care "ar fi fost implicat în activități comerciale evazioniste, în domeniul lucrărilor de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale".

Afaceri de peste 30 milioane lei ascunse de Fisc

Concret, acesta nu a înregistrat în totalitate, în evidențele contabile, operaţiunile desfăşurate, constând în prestări servicii în construcții şi nici nu a declarat venituri în sumă de 33 milioane lei organelor fiscale, "în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale datorate bugetului general consolidat al statului".

Prejudiciul total, estimat până în prezent, este de aproximativ 5.000.000 lei, reprezentând TVA și impozit pe profit, mai spun anchetatorii.  

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat diferite înscrisuri, documente financiar contabile, ștampile, corespondență și mijloace electronice. „Totodată, au fost puse în aplicare două ordonanțe de ridicare de documente financiar contabile de la cele 30 de societăți comerciale implicate în activitatea evazionistă", se precizează în comunicat.

Cercetările sunt continuate de polițiștii SICE Bihor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!