Florian Groze, bărbatul din Vadu Crişului dat dispărut la sfârşitul lunii ianuarie, după ce maşina cu care se deplasa i-a fost găsită în canalul hidrologic Aştileu, este căutat în continuare de poliţişti.

Potrivit unui comunicat transmis marţi, de Inspectoratul judeţean al Poliţiei Bihor, bărbatul a plecat în seara zilei de 29 ianuarie de la balastiera pe care o deţine în zona canalului, iar de atunci nu a mai dat niciun semn de viaţă. Cum maşina i-a fost găsită în apă, încă de la început s-a presupus că bărbatul a fost luat de curenţi şi s-ar fi înecat, însă echipajele trimise să îl caute nu l-au găsit.

"Bărbatul de 60 de ani nu a fost depistat până în prezent, în ciuda tuturor activităţilor extinse de căutare, verificare, a investigaţiilor efectuate, a activităţilor de scotocire, a scufundărilor şi detectărilor cu sonarul desfăşurate", se precizează în comunicatul Poliţiei.

Aşa cum BIHOREANUL scria la vremea respectivă, în zonă au fost trimise echipaje lărgite de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" şi reprezentanţi ai unor asociaţii de scufundare din municipiul Cluj Napoca şi din Ungaria, care au reuşit să recupereze autoturismul condus de Groza în seara zilei de 29 ianuarie. 

Pentru găsirea bărbatului, pe 1 februarie, poliţiştii Compartimentului Urmăriri - Serviciul de Investigaţii Criminale al Poliţiei Bihor au solicitat inclusiv urmărirea naţională a acestuia.

Florian Groze are o înălţime 1,70 – 1,79 m, greutate 80 – 90 kg, faţă ovală, frunte lată, ten deschis, ochii căprui, păr grizonat, tuns scurt, prezintă claviţie frontală, nu are semne particulare.

La data dispariţiei acesta era îmbrăcat într-o pereche de blugi albaştri, purta o geacă din fâş de culoare albastru închis şi pantofi negri.

Cei care pot furniza orice informaţii în legătură cu persoana dispărută sunt rugaţi să contacteze cea mai apropiată unitate de Poliţie şi să apeleze gratuit numărul de telefon 112!