Afaceristul orădean Ion Govoreanu, celebrul fondator al grupului de firme Trei G, a ajuns în spital, miercuri seară, după ce maşina în care se afla, un Saab condus de unul din apropiaţii săi, Octavian Sasu, administratorul firmei Trei G Retail Beiuş, s-a răsturnat într-un şant la ieşirea din localitatea Avram Iancu.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 21, pe DN79, iar cei doi se întorceau Chişineu Criş, judeţul Arad, unde Govoreanu se pregăteşte să deschidă un supermarket Trei G.

Aflat la volanul maşinii, Octavian Sasu, 46 de ani, nu a reuşit să reducă viteza în apropierea insulei care desparte cele două direcţii de mers, la ieşirea din comuna Avram Iancu, s-a lovit de scuarul de beton şi a pierdut controlul maşinii, care a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat în şanţ.

"Din primele cercetări, accidentul s-a produs pe fondul neatenţiei şi vitezei la volan", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

În urma evenimentului rutier, atât Sasu cât şi pasagerul său, afaceristul Ion Govoreanu, au fost transportaţi de echipaje medicale ale SMURD Bihor la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul clinic judeţean Oradea.

"Şoferul este în stare foarte gravă, cu traumatism cranio-cerebral sever, multiple leziuni interne şi de coloană. Este în comă pe secţia de Terapie Intensivă", a declarat BIHOREANULUI şeful SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea.

Govoreanu, în schimb, a scăpat doar cu câteva răni uşoare, escoriaţii şi contuzii. După ce medicii de la UPU l-au investigat, afaceristul a fost lăsat să plece miercuri seară. "Pasagerul a refuzat internarea", a mai spus Borcea.